SEMARAK REFORMASI

PANJI KEADILAN

Friday, April 9, 2010

Lagi Prk menguji kekuatan

Salam Ulu Selangor

Apa yang kita nanti2kan telah tiba.Walaupun kita berhajat Kota Seputih sebagai gelanggang pertembungan menguji kekuatan kita,tetapi Allah itu adalah sebaik2 perancangan.

Pilihanraya kecil Ulu Selangor menjadi medan menguji kekuatan kita kali ini , samada kita semakin diterima rakyat,kekal seperti ketika PRU Mac 2008 atau kita harus menerima hakikat bahawa kita mula ansur ditinggalkan rakyat.Apapun keputusan nanti akan menjadi kayuukur dan titik penentu halatuju PR dan PKR.peratusan pengundi mengikut keturunan di Ulu Selangor hampir sama dengan peratusan keturunan (bangsa) seluruh pengundi Negara kita.

Selama kita ketandusan PRK sejak lebih 6 bulan lalu,terakhir PRK Bagan Pinang NS,dengan keputusan kita terus tewas kepada calon UMNO ,banyak isu dan peristiwa penting yang mengisi senggang masa dan menjadi inti2 perang kempen pilihanraya.Isu liwat Saifool, APCO dan kaitanya dengan gagasan Satu Malaysia akan menjadi tajuk2 perang yang kita akan tempuhi nanti.Selain itu kejayaan demi kejayaan yang dilalui kerajaan PR juga akan menjadi senjata penting untuk menangkis serangan BN.Isu2 kecil juga tak kurang hebatnya seperti isu calon MIC,dimana UMNO menolak calon MIC dan penyokong UMNO rata2 tersinggung dgn keputusan yang dibuat Najib yang langsung tidak sensetiviti terhadap perasaan penyokong UMNO.

Saya yakin peratusan untuk menang masih menjadi milik kita, asalkan gerakerja kita kemas dan berpasukan akan menafikan kekuatan BN. Untuk kita menang dan terus mencipta sejarah , maka seluruh Angkatan Muda Keadilan Kedah dirayu supaya turun dan memberi sumbangan tenaga dan segalanya seperti yang pernah dipamerkan di PRK Ptg.Pauh.Bukit Selambau,Penanti ,Ptg Pasir dan Kuala Terengganu .Kemahiran dan pengalaman yang anda perolehi daripada beberapa PRK telah membuatkan AMK Kedah semakin mantap dan digeruni.

Saya juga berpesan kepada seluruh kepimpinan parti supaya terus memperbaiki kelemahan yang berlaku di PRK2 yang lepas supaya segala yang dirancangkan akan berjalan lancar dan semoga segala usaha ikhlas kita dibalas dengan kemenangan. REFORMAS!!!!!!!!!!!


Ketua Penerangan AMK Kedah

No comments: