SEMARAK REFORMASI

PANJI KEADILAN

Monday, November 26, 2012

SIDANG MEDIA AMK KEDAH

Hari ini AMK KEDAH telah mengadakan sidang media di AMANPURA HOTEL SUNGAI PETANI.Tujuan sidang media tersebut di adakan untuk menjawab beberapa isu semasa yang berbangkit di negeri KEDAH.Dalam pada itu juga AMK KEDAH akan mengadakan program jelajah ke seluruh KEDAH pada 3o NOVEMBER dan 1 DISEMBER,melibatkan  DUN yang di tandingi oleh PARTI KEADILAN RAKYAT.

DUN yang di tandingi oleh PARTI KEADILAN RAKYAT seperti DUN BUKIT KAYU HITAM,DERGA,BAKAR BATA,GURUN,PEDU,BUKIT SELAMBAU,SIDAM,BAKAR ARANG,LUNAS dan KULIM.Program jelajah AMK KEDAH bermula di DUN BUKIT KAYU HITAM dan berakhir di DUN LUNAS.

Aktiviti EDAR RISALAH,GOTONG ROYONG,SUMBANGAN dan CERAMAH mengisi program jelajah tersebut.....

Semoga program jelajah AMK KEDAH berjalan lancar....

1 comment:

Unknown said...

Salam,
Baru-baru ini Papa (Gomo) kepada pucuk pimpinan UMNO ada menyiarkan 13 insiden akan berlaku menjelang PRU-13 termasuk perkara no. 12 iaitu UMNO dan BN akan diharamkan.
Saya sendiri ada mendengar perkara yang sama di kalangan pemimpin UMNO dan BN sendiri.
Ini disiarkan oleh Papa Gomo apabila pemimpin UMNO enggan melindungi beliau lagi.
Kisahnya ialah berpunca daripada hasrat PKR atau PR untuk menyaman BN, UMNO dan Utusan kerana mencetak, menerbit dan mengedar akhbar haram Warta Parlimen Permatang Pauh (saya harap Sdr minta segera dari rakan-rakan kita di Permatang Pauh untuk rujukan) pada pilihanraya kecil Ogos 2008.
Antara kandungan fitnah mengenai DSAI dalam buletin itu ialah artikel bertajuk SAH ANWAR KAKI LIWAT.
Jadi ada dua kesalahan jenayah dalam soal ini, pertama percetakan dan penerbitan haram; kedua fitnah.
Menurut pemimpin UMNO itu, PR mempunyai dalam simpanan banyak dokumen rasmi mengenai penerbitan haram itu termasuk memo antara UMNO dengan Utusan, inbois2, log-log percetakan di loji Utusan di Prai dan sebagainya.
Pemimpin UMNO itu memberitahu, semua dokumen berkenaan sekarang berada dalam simpanan pegawai kanan DSAI.
Peluang ini setidak-tidaknya boleh menyebabkan pendaftaran BN, UMNO dan aktiviti perniagaan Utusan digantung sementara siasatan selesai. Selain akta percetakan dan penerbitan, undang-undang ROS dan ROC tidak membenarkan apa-apa pembabitan dalam aktiviti secara haram atau tanpa memiliki lesen.
Bagaimanapun, sudah mengarahkan KDN, ROS dan SC (BSKL) supaya jangan memulakan sebarang tindakan.
Boleh ke macam ni?
Janganlah kita melepaskan peluang terbaik dan terbesar untuk mengkuburkan BN, UMNO dan Utusan once and for all! It’s now or never!
Selamat berjuang!